woensdag 29 juni 2011

Dag 4 Deba naar Markina-Xemein


We sliepen vannacht in een dependance van een school, inschrijven kon in het gemeentehuis dat beneden in de stad was. Gelukkig was er een lift in het dorp, waardoor we geen flinke trappen naar beneden hoefden te lopen en daarna weer terug. We kregen bij het in schrijven een plattegrond van de plaats waarop de suppermarkt en de route voor morgen over het spoor goed opstond aangegeven.
De route van vandaag heeft geen winkels, eet of drinkgelegenheden. Dus inkopen doen en voldoende meenemen.
We vertrokken vanmorgen (Vincent de Spanjaard en Rodolfo de Mexicaan) met zwaar bewolkt weer, over het spoor en meteen stijl naar boven, waardoor we al snel boven de plaats uitstegen. Binnen no time begon het echt te regenen, dus regenkleding aan om daarna te merken dat het binnen in de jas net zo snel nat werd als daarbuiten, ik heb de laatste tijd geen echte regenbuien gehad. De regenbroek bleef gelukkig droog. We liepen vandaag door prachtige bossen, de tocht van vandaag had drie voetjes en was 28 kilometer lang, lekker pittig dus.
Eerst de col op 300 meter sterk stijgend, daarna afdalen naar 200 meter om te stijgen naar 500 meter, het pad stijgt en daalt daarna regelmatig waardoor er veel van onze spieren gevraagd wordt. Door de regen onstaan er strompjes op de bospaden en zeker als we uiteindelijk naar 100 meter stijl afdalen is dit geen pretje. we lopen door prachtige natuur met veel bossen en stilte het is nog ongerept hier zonder snelwegen en ook woningen of plaatsjes kom je niet tegen.
Na 20 kliometer hebben mijn reisgenoten in Markina het wel gezien en hebben geen puf meer voor de laatste zes kilometer, als ik even later onder de douche sta vind ik het ook wel lekker dat we gestopt zijn, hoewel ik vannacht best graag in het klooster van Zebnarriza had geslapen. We eten even lekker in de plaatselijke herberg, doen inkopen bij de suppermarkt en hebben nog planty rusttijd over. Morgen lopen we eerst de zes kilometer die vandaan zijn overgebleven en darna de 17 van morgen, de trocht heeft een voetje niet zo zwaar dus dat moet te doen zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten