woensdag 13 juli 2011

Dag 18 La Isla naar Villa Viciosa


Vannacht heb ik in de keuken/gemeenschapsruimte geslapen tussen de was, de etensgeuren en de als maar kwetterende Spaanse pelgrims, erg gezellig maar je kan er moe van worden. Zo ben ik dan ook in slaap gevallen. Bij het eerste opstaan (Ludo) werd ik wakker om zes uur, hij had al water voor de koffie opgezet, goed om zo wakker te worden.
De ene na de andere pelgrim verscheen vaak gapend in de gemeenschapsruimte, met een berg aan spullen die nog in de rugzak gestouwd moesten worden. Sommigen zijn heel geordend en hebben alles in plastikzakjes, bij anderen puilt de boel eruit. Er wordt koffie en thee gedronken, yogert gegeten, brood en fruit, vaak in stilte de pelgims is zich aan het voorbereiden op de komende tocht, de laatste routes worden door genomen en er wordt naar buiten gekeken. Sombere wolken trekken voorbij, dan een eerste bueno Camino, twee Italiaanse dames gaan op stap, een poosje later kom ik hen nog tegen zij wachten nog tot de bui overgedreven is en zijn niet van plan zich meteen te laten nat regenen.

Rond zeven uur vertrekken Ludo en ik ook uit de herberg, goed dat we hier konden overnachten. Het regent nog steeds als we weggaan en we worden lekker schoongespoeld tot bij het eerste dorpje drie kilometer verder en dan is het tijd voor koffie met croissant, ook de Italiaanse dames nuttigen hier hun tweede ontbijt van de ochtend, stel je voor dat er onderweg niets meer te krijgen is! Zij nemen de doorgaande weg wij volgen het pelgrimspad, heel lux deze keer een bestrate binnenweg waar we aardig op door kunnen lopen, al die modderige bergpaadjes is met zoveel regen ook niet alles. Het wordt droog en dan weer nat en weer droog, zo wisselt het weer zich af, als we een volgende bui krijgen willen we schuilen bij de kerk even verderop, helaas geen voorportaal, aan de zijkant staan onze Duitse vrienden vanuit de garage, te schuilen onder een grote boom. Zij hadden ook op een voorportaal gerekend. Nadat de ergste buien overgedreven waren door de gelukkig aanwezige wind, gingen we verder, de Duitse vrienden wisten ons te vertellen dat we even het pelgrimspad niet moesten volgen omdat er beneden kans is op erg grote plassen. Dus even de weg genomen om daarna toch weer de schelpen te volgen op onze tocht naar ons onderkomen.

De laatste lootjes wegen het zwaarst, in dit geval een paar pittige heuveltjes deden ons bijna de das om, voordat wij de hostel bereikten. We werden door een aardige Spaanse begeleid op onze laatste stappen door het plaatsje toen we haar de weg vroegen, liep zij wel even een stuk mee en vroeg veel over onze tocht en vertelde dat zij niet werkte, zij had een auto-ongeluk gehad en daardoor een rugoperatie. Nu was zij herstellende en hoopte snel weer beter te zijn. Na ons geïnstalleerd te hebben in onze twee persoons-kamer (een belg en een Nederlander dat zal wat worden) zijn we even lekker gaan eten. Ludo at tot grote tevredenheid van de herbergierster twee grote borden soep en toen de lap vlees daarna over zijn bord viel, glommen zijn ogen. Ik ben niet zo'n vleeseter en heb het gehouden bij salade en vis, onze gerechten waren erg lekker. Ludo is daarna zijn siesta gaan houden en ik ben opzoek gegaan naar een internet cafe.

2 opmerkingen:

 1. Mooi dirk ! Het genieten van de tocht lees je er vanaf,al zou ik niet met je willen ruilen:-) misschien ooit,als ik ook zo oud ben :-)
  Nog een paar daagjes dan mag je Ludo vervangen door marjan:-)
  En dan ook maar hopen dat het weer ook wat mooier wordt, t loopt toch lekkerder zonder plastic jas denk ik
  We le(v)zen met je mee en genieten van de mooie fotoos
  Els&Gert-jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag Dirk en mijn wandelende wederhelft,

  het is ongelooflijk mooi dat mensen, die elkaar van haar noch pluim kennen, op een enthousiaste wijze samen een deel van de tocht naar Compostella doen en veel over en aan elkaar toevertrouwen. jullie zijn allen vrienden onderweg. wat is er mooier in het leven dan dit????
  Hopelijk is de regen niet meer veel van de partij en kunnen jullie opnieuw genieten van de prachtige vergezichten en landschappen onderweg.
  het gaat jullie allen goed!
  bedankt dirk dat wij deze tocht mogen meegenieten via jouw geweldige verslaggeving.

  BeantwoordenVerwijderen