maandag 25 juli 2011

Dag 30 van Mondonedo naar Gontan


Het is altijd een uitdaging om in een oud klooster of seminarie te verblijven, in Mondonedo stond ook zo'n oud seminarie wat enigzins aangepast was aan deze tijd. We waren vroeg en ik kon nog lekker even onder de wol kruipen, ik had het nog wel even gehad na de twee kilometer en de taxirit. Het seminarie heeft van die mooie stenen gangen die zo lekker hol klinken vooral als er een groep Spaanse jeugd langs denderd. Wij dachten eerst nog dat het een rondleiding was maar 's avonds bleek dat de jeugd om de hoek bij ons sliepen en door onze gang heen moeten als ze naar binnen of naar buiten gaan, luid klossend en pratend, koffers op wieletjes. Wij dachten nog een goede nachtrust vanaf 22.00 te genieten, echter de jeugd gooide roet in het eten, licht in de gang aan wat door het raampje boven de deur naar binnenscheen en luid over de gang lopen, licht weer even uit en weer aan, zo ging dat een hele tijd door om gek van te worden als je wilt slapen. Een herberg is hier niets bij vergeleken. Uiteindelijk is Marianne maar eens polshoogte gaan nemen en toen bleek de jeugd uit te gaan en werd het langzaam stil, dat betekend niet dat je in een keer in slaap valt, we hebben de kerkklok van 02.00 uur nog gehoord. We hadden 's morgens ontbijt om 8.00 uur en zijn daarna rustig op ons gemak op stap gegaan, toen er na twee straten bleek dat er nog een cafe open was hebben we de koffie nog even goed laten smaken. Onze tocht ging vandaag de berg op, alleen maar klimmen, steeds mooie en andere vergezichten,
we liepen over stille weggetjes en bospaadjes naar boven, de ene keer een pittige steile klim dan weer even vlak en vaak gevolgd voor een ligt stijgende weg. Zo liepen de kilometers onder onze voeten door en tot onze verrassing hadden we voor twee uur de tocht van 17 kilometer gelopen. We kwamen bij een prachtig nieuwe herberg met goede bedden en voorzieningen, dus we zitten weer lekker vandaag, op 143 kilometer van Santiago. Nog zeven dagen lopen!!!!
Helaas nog geen foto's van de laatste etappes, de techniek in deze vrij arme streek laat ons even in de steek. Graag wat geduld!

1 opmerking:

 1. Hoi sportieve lopers,

  Fijn dat je weer opgeknapt bent Dirk!!
  Zo te lezen is het weer goed bij jullie. Hier gaat het ook de goede kant op.
  Nog 7 dagen lopen en dan heerlijk uitrusten op Curacao. Toch wel heerlijk dat je een zoon en schoondochter daar hebt wonen!!
  Rustig aan met de beentjes en de maag. Op naar de volgende route.

  Liefs
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen