zondag 31 juli 2011

Dag 36 van Pedrouzo naar Santiago de CompostelaWe verbleven dus in die supermooie herberg "Portal de Santiago" met leuke pelgrims die zich wisten te gedragen, prettig waren en geinteresseerd. We hadden weer gesprekken mer de "wereld", onder het eten met australiers die aan hun derde camino bezig waren en hun ervaringen best wel even met ons wilden delen en toen wij ´s avonds nog even aan de wijn zaten spraken we twee jonge mensen uit Zuid Afrika die een gedeelte van de Camino Frances liepen. En naast deze toch wel bijzondere pelgrims natuurlijk met Duitsers, Nederlanders, Spanjaarden etc.het was weer ouderwets gezellig. We sliepen op zeer goede bedden en doordat de sfeer ontspannen is gaat alles een beetje lekkerder dan in overvolle herbergen waar je op elkaar gepakt zit en je je niet kan roeren. Vanochtend was de eerste pelgimg om half vijf al op weg terwijl wij ons nog een keer omgedraaid hebben. Om zes uur was 80% al uit bed en wij besloten te volgen en rustig aan te doen, om kwart voor zeven waren we echt klaar en toen we naar buiten gingen was het nog donker. Veel pelgrims voor en achter ons schuivelden door het bos soms bijgelicht door zaklampen die dan uiterst nuttig zijn. Zo liepen we de eerste kilometers en toen het langzaam licht werd kwanem wij na een tunneltje bij ons eerste restaurantje waar we niet voorbij konden lopen. Een waar ontmoetingspunt waar vele pelgrims elkaar troffen op de laatste tocht. We liepen omhoog naar het vliegveld en daarom heen en we hoorden menig toestel aankomen en vertrekken.


Verder nog steeds op en neer door kleine nederzettingen voor Santiago en uiteindelijk klimmend naar Monto do Gozo waar het beeld staat dat geplaatst is ter herinnering van het bezoek van Paus Johannes Paulus de tweede. We waren onderwijl wel weer aan een stop toe, het was warm, het zonnetje scheen en dan droog je snel uit, er zijn gelukkig voor ons veel bars die willen profiteren van de pelgrims en wij van hen.
Afdalen naar Santiago, over de drukke snelwegen, door de buitenwijken van de stad met zingende pelgrims voor ons. De tocht duurde langer dan dat ons uithoudingsvermogen was dus nog maar even bij tanken en weer verder door de kleine straatjes van Santiago. Het is zondag als wij om half twee het plein op gaan bij de kerk. Het is rustig veel toeristen zijn zeker door het mooie weer nog elders. Wel leuk als het wat rustiger is zie wij onze mede pelgrims sneller en hebben we nog een aantal leuke ontmoetingen voordat we met elkaar naar het pelgrimsbureau gaan om onze compostela op te halen. Morgen gaan we naar de kerk en woensdag vliegen we weer naar huis. We heben nog een paar mooie dagen in Santiago vor de boeg.
Supporters bedankt voor het meelezen en jullie reacties.

1 opmerking:

 1. ¡HOLA AMIGO! Soy RODOLFO el chico de México.
  Hey Dirk! Im Rodolfo the guy from Mexico. How are you my friend? Congratulations YOU ACHIEVED SANTIAGO! I´m very proud of you and I really enjoyed walking by your side (or behind you jaja), you´re the most touhg man I've ever met. I loved your blog my friend.

  I got lost on the woods near Bilbao and then I took a bus to Gijon. I reached Santiago... in bus jajaja.

  Well my friend my e-mail is: rasta_cochina12@hotmail.com
  I will love to stay in touch with you and to hear from you every once in a while.

  Send you love and light from Mexico City.

  BeantwoordenVerwijderen