maandag 11 juli 2011

Dag 16 Llanes naar Pineres de Pria


Door de regen die maar neer bleef vallen gisterenavond zag het er maar triest uit, het daagde niet meer uit om de herberg te verlaten en in het verbouwde stationsgebouw waar wij zaten leek het nog steeds op een wachtkamer waar verdwaalde pelgrims zaten te wachten, TV te kijken of te eten zonder veel entourage. Het is weer en een omgeving om je bed in te duiken wat we ook maar vroeg deden. Voor morgan staat er ook regen op het programma waar ik niet zo blij mee ben.
We sliepen met z´n achten op een kamertje waardoor het erg vol leek, gelukkig kon het raam open en hield iedereen zich een beetje fatsoenlijk, eens geen gesnurk. Om half zeven op en als ik naar buiten kijk is het droog. Na ons ontbijt in de trieste stationshal lopen we LLanes uit voor een tocht van 21 kilometer, de buitenlucht doet mij goed en al snel kan de trui uit het is wat benauwd warm. In de verte rond de bergen hangst zware bewolking en het zou mij niet verbazen als het daar regent. Bij ons langsa de kust is het gelukkig droog. We lopen zoveel mogelijk langs de kust, langs mooie zandstrandjes of baaien, dan weer een duin beklimmen en mooie vergezichten hebben op de zee en de kust. Wat is deze kust mooi en ruig, gelukkig komen we af en toe een bar tegen waar koffie te krijgen is. Ik loop vanaag weer met Ludo de Belg, we hebben gisteren een plannetje gemaakt voor de komende dagen want de herbergen liggen ver van elkaar en zijn niet allemaal evengroot of geschikt voor ons. Door de planning lopen we tochten tussen de 20 en 30 kilometer wat zeer goed te doen is en ik op tijd in Aviles en om Marianne te ontmoeten. Vandaag doen we boodschappen en eten we eerst in het dorp Nueva omdat er in het volgende dorp waar wij slapen geen enkele voorziening heeft. Na de laatste kilometers gelopen te hebben worden we gastvrij ontvangen bij een partikuliere herberg die onder andere huisjes heeft voor vier personen. Wij slapen in een verbouwde garage met een Duits echtpaar op matrassen op de zolder van de garage, beneden is een zitruimte keuken en douceruimte. Als we gedoucht hebben komt de eigenaresse de was op halen en zal deze even door de wasmachiene halen, wat een luxe. Het is gelukkig nog steeds droog en we genieten van onze rust.

2 opmerkingen:

 1. hoi Dirk, je verhalen doen me verlangen met je mee te lopen. Misschien volgend jaar. In ieder geval: mucha suerte y buenos caminos para las proxima dias. - Fred -

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dirk (en Belg Ludo),
  Wat leuk om op deze manier te lezen (en te zien) waar en met wie ons vake optrekt!! We genieten van jullie reisverhaal en de kinderen vinden het leuk om vake 'te zien' op zijn lange wandeling. Die Belg toch!! Zijn reis is geslaagd mede door jouw goed gezelschap Dirk, aangevuld met de talrijke mooie zichten.
  Succes allemaal met jullie tocht!!
  De jongste GPS-dochter Karen met Vincent, Lander, Lize en Carol. Groeten vanuit België

  BeantwoordenVerwijderen