woensdag 6 juli 2011

Dag 11 Cruce a Güemes naar Santander


Ik heb vannacht in mijn appartement (drie bedden) lekker geslapen, ik hoefde het appartement niet te delen waardoor geen gesnurk, geschuivel, gewiebel, piepende bedden, plassers die uit bed gaan als je net slaapt, pelgrims die om half zes hun tas gaan inpakken om dan pas om 07.30 uur te vertrekken, enz, enz. Je went aan dit leven, je irriteerd je er niet meer zo snel aan heeft tocht geen zin, maar als je dan een nacht alleen ligt valt dit wel op, zeker als je om zeven uur wakker schrikt en denkt hé ik moet ook nog even wat lopen vandaag.
Na de strakblauwe lucht van gisteren vandaag zwaarbewolkt en het miezert en voor ik weg ben drupt het aardig, dus het regenpak aan. Het is zo benauwd weer dat je binnen in je pak natter wordt dan van de regen buiten het pak. Omdat de regen niet zo door zette, al snel de regenbroek uit dat lucht op. Na een paar kilometer haal ik Claude de Fransman in. Hij is blij mij weer te zien, blij doet hij over het algenmeen tegen iedereen. W e besluiten ons weerzien te vieren met jkoffie want daar zijn we na een uurtje lopen wel aan toe. De weg is saai we lopen als maar rechtdoor langs de autoweg, tot we bij het water komen en niet verder kunnen, aan de overkant ligt Santander. Na een halfuurtje komt het bootje en worden we voor 1.40 p.p. naar de overkant gevaren. Is weer een belevenis en wat anders om een stad binnen te komen. Na mijn twee dagen met 35 kilometer hou ik het vandaag na 15 km voor gezien en obvernacht in de herberg van Santander.
Is weer even heel wat anders een stad als je voortdurend in de natuur loopt, dat kunnen jullie ongetwijfeld aan de foto´s zien.
Gegroet
Dirk

2 opmerkingen:

 1. Hai Dirk wat dacht je laat ik het op de fam pagina nog eens melden < niemand die reageert :-( we lezen wel hoor :-)
  mooie blog trouwens, goeie reis ! en suc6 saampjes de laatste 2 weekjes !
  Els&Gert-jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Dirk,

  Wat leuk om al je belevenissen weer te lezen en alle slaap-snurkverhalen, het lijkt wel een schoolreisje. Niet te snel lopen Dirk want dat kan Marianne straks naar Santiago de C. vliegen.
  Veel plezier en geniet van het mooie landschap en de rust.

  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen