zondag 3 juli 2011

Dag 8 Bilbao naar Pobena


Vandaag lopen we na een dag van eten, drinken, gezelligheid en afscheidnemen, met z'n tweeen naar Portogalette. We zoeken en vinden de niet op de kaart aangegeven weg langs de rivier die volgens Antonm de oude pelgrimsweg was. Een keer moeten we vlink de weg zoeken langs het water is niet meer mogelijk dus wat meer het binnenland in en dan begint het ineens te plenzen. Wat moet je dan eerst doen, regenjas aan, regenbroek aan of het regenscherm om de tas, als gevolg alles nat in n o time. Dan baal je even flink en drai je je weer om en loopt verder. De weg is niet zo duidelijk aangegeven, met veel vragen worden we verder geholpen, halverwege lopen we tegen een jonge Spanjaard aan die ook aan het zoeken is en ons verder vergezeld. na een uurtje klaart de lucht weer op en trekken we de natte boel uit en laten het drogen aan onze rugzak.
De tocht langs de rivier blijkt heel wat korter en als we in Portugalette zijn besluiten we noog 12 km door te lopen naar Pobena. Een leuke tocht door het bosgebied langs de kust, de zeee is veelal spectaculair aanwezig, mooi om te zien. De tocht is langer dan de Spanjaarden hadden gedacht en zij zijn aan het eind van hun latijn als zij in de herberg komen. Daar blijkt een groep schooljeugd te zijn neer gestreken en veel bedden zijn al bezet, wij veroveren de laatste drie bedden en de pelgrims die na ons komen moeten of mogen op een matrasje in de kerk slapen. De jeugd is in uitbundige kledij inmiddels naar het strand gegaan om lekker bruin te worden, hoezo pelgrims? Na de tocht eet ik lekker met vijf Spanjaarden, een spreekt Engels, jammer genoeg zit ik niet naast hem.
Het eten is uitzonderlijk goed paella met veel schelpen en vis, een goede binnenkomer, daarna vlees dat over je bord valt en smelt op je tong en een geflambeerd nagerecht we zijn weer helemaal top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten