zaterdag 30 juli 2011

Dag 35 van Arzua naar Pedrouzo


Het was vannacht weer warm in de herberg en de pelgrims waren vroeg uit de veren. Mogelijk willen velen op zondag in Santiago aankomen en vandaag iets meer dan 30 kilometer lopen. Wij hebben niet zo´n haast, wij gaan naar Pedrouzo dat zo´n 20 kilometer verderop ligt, op 18 kilometer van Santiago. Het is lekker weer, een fris windje vanmorgen en veel zon. We hebben eerst koffie gedronken in het plaatselijk cafe met croissant (zo een die over je bord heenvalt en die je met mes en vork eet).
De tocht gaat over weggetjes veelal onder bomen en struikgewas door, slingerend langs de weg dan de ene en daarna de andere kant, heuveltje op en heuveltje af. De voeten van Marianne willen niet zo als zij gedacht heeft, voor de tocht zij zei nog dat zij nooit blaren had en als je er dan een hebt, moet dat wel even wennen en loopt dat minder lekker, ook de tocht van gisteren deed zich gelden, zij deed haar best om door te lopen, zakte echter af en toe naar een voor mij bedenkelijk niveau. Gelukkig hoeven we niet zover vandaag, hoewel zo´n 20 kilometer op en neer toch een aardig eind is! We komen uiteidelijk na drie bars met koffie frisdrank en croissants, want dat houd je op de been, in Perdouzo bij de afslag waar ik Marianne twee jaar geleden gemist heb door rechts te gaan en niet links. We zijn uiteindelijk vlak langs elkaar heengelopen, maar dat gebeurt gelukkig wel vaker.
We komen in en nieuwe herberg terecht met veel rust ruimte en rustgevende muziek, daar ben ik wel aan toe. Een lekkere douce, eten van hamburger en kip en een goed gesprek met en Australisch echtpaar dat ook al heel wat Camino ervaringen heeft.

3 opmerkingen:

 1. Dag 36 voordat je dit schrijft wensen wij jullie een gezellige laatste dagtocht naar santiago, k had bijna willen zeggen dat je daarna weer lekker kan genieten van luxe eten en slapen, maar de laatste dagen in nieuwe herbergen en croissants die over je bord heen hangen zal het wel weer afzien worden,droge tosties en pickwick thee :-) in het verschiet! De schoenen aan de wilgen ?of een nieuwe route plannen? Alleen of met z'n 2? Op naar de volgende blog :-)
  Adios

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Dirk en marianne, nog steeds aan de wandel ? geweldig hoor ! we hopen dat het een beetje goed wandelweer is en dat de blaren van Marianne snel weer verdwijnen.
  Wij zijn alweer terug uit Canada waar we een geweldige tijd hebben gehad, lekker met de camper getrokken en ook nog veel familie gezien en gesproken. Details volgen nog wel een keer als we onder het genot van een heerlijk wijntje jullie verhalen zullen horen misschien op de broersdag in september !!

  veel liefs en geniet nog volop !!

  baja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Marianne en Dirk,

  Vandaag alle verhalen van de laatste 5 dagen gelezen, dus ben weer helemaal bij. Vandaag jullie laatste loopdag. Petje af voor jullie en Marianne, je bent een echte doorzetter met al je blaren. Geniet van jullie voorlopig laatste dag in Spanje. Wat wordt de volgende tocht? Ga jullie verhalen missen! Dirk, het wordt tijd dat je met alle pelgrimtochtbelevenissen naar een uitgever gaat!
  Spreek jullie gauw.

  Dikke kus,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen