zondag 10 juli 2011

Dag 15 Colombres - LLanes

Het was feest in het dorp wat in het water viel toen er om half tien s-avonds een geweldige omweersbui losbarste, de regen plensde wel een uur lang naar beneden, ik lag inmiddels in bed en luisterde naar het tikken van de regen op het dak. Om tienuur eindelijk contact met het thuisfront lukte niet door een storing, wel vreemd als je belt en je krijgt geen gehoor, je bent zo anders gewend.
Het slapen was wel wat bijzonders in de sporthal, als er aan de ene kant wat gezegd werd of gesnurkt verplaatste dit geluid zich moeiteloos naar de andere kant van de zaal, ondanks dat heb ik redelijk goed geslapen.
Vanmorgen rustig opgestaan we hadden een gemakkelijk tochtje voor de boeg, 20 kilometer is makkelijk te doen. De eerste fase was langs de weg wat niet zo intressant is, het tweede deel liep over een voetpad langs de kust, stijgen en dalen langs prachtige strandjes en met uitzonderlijke uitzichten. Als de zon geschenen had was ik beslist even in zee gedoken nu vond ik het daarvoor wat te koud. Halverwege begon het te regenen wel jammer dit was beslist een van de mooiere tochten. We gingen langs messcherpe rotspartijen en er was een grot met een luchtpijp, als het water naar binnen ging floot de lucht door de pijp naarbuiten wat een bijzonder geluid gaf. Veder door het natuurgebied over bruggetjes en waterpartijen, klimmen en dalen en in de verte is de aanleg van een nieuwe snelweg te zien, zonde als die in gebruik genomen gaat worden.Veel van de aangename natuur zal te niet worden gedaan door de invloed van deze weg. Ik liep vandaag met de Belg Ludo, we hebben uitgebreid gesproken over onze werkervaringen, het leven in het algemeen en waarom we vandaag op de Camino lopen. Het was erg gezellig waardoor we vlot om 14.30 in LLanes arriveerden, een herberg hebben gevonden waar we onze nachtrust hopen te krijgen en we hebben ons gesprek tijdens het eten onder het genot van een wijntje vrolijk voortgezet.
.
2 opmerkingen:

 1. Heej Dirk, foto rolletje vol ? :-) net zoals de donald duck , leest het blogje lekkerder met fotoos erbij :-) mooi verhaal over de spaanse vertaling, bij de volgende wandeling toch maar een oordopje in en een cassette bandje cursus spaans :-) want onderhand ben je een allrounder tussen de pelgrims en zou jij de vertaler kunnen zijn :-) Buena camanata.....en ...Hasta la Pasta ........
  Els&Gert-jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha goed zo !! alsnog wat mooie fotoos erbij :-)

  wat een ontberingen lees ik weer ! het is toch wel afzien als je overnacht in een garage :-)

  wat een luxe als je straks weer een hotelletje kan nemen op de eindstreep !

  ik houd me bij ons eenvoudige doch praktische huisje op wielen :-)
  2e week van augustus gaan we er weer vandoor, maar dan ben jij allang weer uit gecaminood :-)

  op naar het mooie weer ! en probeer eens appelmoes bij een paelja mmmmm

  Els & Gert-jan

  BeantwoordenVerwijderen